HR EN

Parking

Kako je organiziran parking u Zračnoj luci Franjo Tuđman i kolika je cijena te usluge?  
Parkiralište u zračnoj luci je otvorenog tipa, odnosno nije natkriveno.
Na našoj web stranici, na Parking kalkulatoru možete dobiti izračun cijene parkinga koji je isključivo informativan a točan izračun možete dobiti na info šalteru parkinga koji se nalazi u prizemlju putničkog terminala, u području Dolazaka.
 
Plaćanje parkinga moguće je realizirati na jednoj od automatskih blagajni ili pak na jednom od naplatnih automata na samom izlazu iz parkirališta (samo kreditne kartice).
Automatske blagajne za naplatu parkiranja prihvaćaju novčanice u apoenima od 5, 10, 20, 50, 100 EUR te kovanice u apoenima od 50 centi, 1 i 2 EUR ili kreditne kartice (Diners, JCB, Maestro, MasterCards i VISA). Automatske blagajne za naplatu parkiranja nalaze se u sklopu Parkirališta za putnike i posjetitelje, Premium Parkinga / Zone Ukrcaja, u prostoru Dolazaka putničkog terminala, te uz dizalo / lift u prostoru Kiss&Fly zone. Na izlazima iz Parkirališta, kod izlaznih rampi, moguće je platiti parking isključivo kreditnom karticom: Diners, JCB, Maestro, MasterCard i VISA.

R-1 račun je moguće dobiti odmah uz prethodnu najavu, na info šalteru parkinga koji se nalazi u prizemlju putničkog terminala (Dolasci / zona dočeka putnika) ako plaćate na info šalteru parkinga blagajni uz predočenje karte s ulaska na parking.
Naknadno izdavanje R-1 računa nije moguće. 

Video - nadzornim sustavom nadziru se isključivo ulazi / izlazi na parkirališta, te automatske blagajne, a posebna zaštita protiv krađe nije definirana. Unutar parkirališta vrijede sva prometna pravila. Za vrijeme parkiranja osobnih vozila na otvorenim parkiralištima Zračna luka Franjo Tuđman ne snosi odgovornost  za nestanak i oštećenje vozila.

Naknada parkiranja u slučaju gubitka karte naplatit će se sukladno važećim Uvjetima korištenja parkirališta Zračne luke Franjo Tuđman.

Više o parkingu
Koje je radno vrijeme parkirališta u zračnoj luci?
Parkirališta su otvorena 24/7.
Postoji li mogućnost rezervacije parkirnog mjesta?
Nije moguća prethodna rezervacija parkirnih mjesta. 
Postoji li mogućnost rezerviracije parkirnog mjesta za električni automobil te stanice za punjenje hibridnih automobila?
Prethodna rezervacija takvog parkirnog mjesta nije moguća ali možete koristiti bilo koju slobodnu parkirnu poziciju.
Postoje li stanice za punjenje električnih automobila u zračnoj luci?
U okviru zračne luke dostupne su dvije (2) vrste punionica za električna vozila:  standardno punjenje izmjeničnom strujom (AC) i brzo punjenje istosmjernom strujom (DC). Dodatne informacije dostupne su na poveznici https://www.zagreb-airport.hr/putnici/u-zracnoj-luci/sadrzaji-i-usluge/ev-punionice/864
 
Postoji li mogućnost rezerviracije parkirnog mjesta za osobe s posebnim potrebama?
Nije moguća prethodna rezervacija ove vrste parkirališta. 
Primjenjuje li se popust na cijenu parkiranja za osobe s posebnim potrebama, ukoliko koriste regularno parkirno mjesto?
Nažalost, diskontne cijene se ne primjenjuju u ovom slučaju.
Postoji li mogućnost plaćanja više od jedne parkirne pozicije u istom periodu sa istom debitnom / kreditnom karticom?
Da, plaćanje je moguće obaviti valjanom debit / kredit karticom. Prihvaćamo Diners Club, JCB, MasterCard, Maestro i VISA kartice.
Postoji li mogućnost plaćanja karticom sa digitalnim potpisom (secure on-line payment)?
Nažalost nije moguće. Radimo na uvođenju te usluge.
Imam karticu za gorivo povezanu sa Visa/MasterCard. Da li je moguće plaćanje tom karticom?
Nažalost nije moguće. Radimo na uvođenju te usluge.