HR EN

Play Your Airport Challenge
in Zagreb 2024

REGISTER HERE

Cargo usluge

Postoji li u zračnoj luci služba preko koje se može poslati paket iz Zagreba na određenu destinaciju?
U mogućnosti smo poslati robu zrakoplovom sukladno Vašim potrebama.

Više informacija:
Email: zagcargosales@havas.net
Tel: +385 1 4562 451  /  +385 1 4562 216
Naručujem pošiljku iz Kine, prodavatelj mi kaže da će biti poslana preko BL (Bill of Landing) u Zračnu luku Franjo Tuđman, zanima me kakva je procedura kod primanja pošiljke i tko me obavještava o njezinom prispijeću?  
Obavijest o prispijeću pošiljke u zračnu luku daje Odjel dokumentarnog P/O tereta i to imenovanom  primatelju na prijevoznom dokumentu, otpremniku ili krajnjem primatelju pošiljke, ukoliko otpremnik nije određen. Sve pošiljke koje dolaze u RH moraju imati prijevozni dokument (AWB-zrakoplovni tovarni list) kao identifikator pošiljatelja i primatelja, te ukoliko je već na tom dokumentu imenovana otpremnička kuća / špediter u dolasku tada on obavještava stranku o prispijeću pošiljke. Drugi obavezan dokument u pratnji pošiljke je račun / dokument koji govori o robi, kako bi se mogao odrediti dopušten carinski postupak (uvoz u RH, provoz ili sl.)    
Zanima me gdje mogu provjeriti informacije vezane uz dospijeće pošiljke koja glasi na moje ime i prezime, te ima navedenu adresu i moj kontakt broj?
Provjeru dospijeća pošiljke možete provjeriti u Zračnoj luci Franjo Tuđman na:
Email: zagcargodoc@havas.net
Tel:     +385 1 4562 173  

Za pretragu dospijeća pošiljke potrebno je imati broj prijevoznog dokumenta (AIR WAYBILL - AWB). Provjeru po imenu možemo izvršiti tek nakon što pošiljka stigne u Zagreb adresirana na ime.