Play Your Airport Challenge
in Zagreb 2024

REGISTER HERE

Uvedeni izravni međunarodni letovi Zagreb – Priština

Kosovski MyWings Aviation s hrvatskim avioprijevoznicima povezao glavne gradove Hrvatske i Kosova
Danas je inauguracijskom svečanošću održanom u putničkom terminalu Zračne luke Franjo Tuđman obilježena uspostava redovite linije Zagreb – Priština, čime je Zagreb izravno povezan s još jednim međunarodnim odredištem u zimskom razdoblju.
Letovi između glavnih gradova Hrvatske i Kosova uvedeni su u sklopu zajedničkog projekta kosovskog MyWings Aviationa i hrvatskih avioprijevoznika Trade Aira i Croatia Airlinesa, a planirani su triput na tjedan - ponedjeljkom, srijedom i subotom.
U sklopu projekta planirano je da će se letovi za MyWings Aviation, vodećeg operatera u Zračnoj luci Priština, obavljati pod oznakama Trade Aira koji će do kraja ožujka 2022. godine za navedene letove unajmljivati zrakoplove Dash 8-Q400 Croatia Airlinesa (kapacitet 76 sjedala). S početkom ljetnog reda letenja 2022. godine planirano je povećanje raspoloživih sjedala te bi od tada na liniji trebali letjeti zrakoplovi Airbus 319 Trade Aira.

Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave MZLZ d.d. izjavio je: „Zadovoljstvo nam je obilježiti otvaranje još jedne nove linije i nove destinacije u zimskom redu letenja u Zagrebu. Izravna linija između Zagreba i Prištine zasigurno će doprinijeti boljoj povezanosti dvaju glavnih gradova i imati pozitivan učinak na postupni oporavak zračnog prometa kako u Zagrebu tako i u Prištini.“

Gafur Aliu, predsjednik Uprave MyWings Aviation istaknuo je: „Veliko nam je zadovoljstvo što smo u sklopu ovog zajedničkog projekta omogućili izravnu redovitu zračnu vezu između Kosova i Hrvatske i vjerujem da će putnici prepoznati vrijednost nove usluge na tržištu. Zagreb je ujedno 18. destinacija koju MyWings Aviation otvara iz Prištine, te uz code-share suradnju s Croatia Airlinesom putnicima nudimo širok raspon destinacija po povoljnim cijenama. Zahvaljujem hrvatskim avioprijevoznicima Trade Airu i Croatia Airlinesu na tome što su prepoznali potencijal projekta, a posebno se zahvaljujem g. Olegu Butkoviću, Ministru mora, prometa i infrastrukture i gđi. Ermini Lekaj-Prljaskaj uvaženoj zastupnici u Hrvatskom Saboru što su svesrdno podržali ovaj projekt. Vjerujem da će nova linija kojom smo dodatno proširili mrežu naših linija iz Prištine pozitivno pridonijeti poslovanju i povezivanju između Republike Hrvatske i Republike Kosovo. „

Marko Cvijin, direktor Trade Aira na svečanosti je rekao: „Ponosni smo što smo u vrijeme globalne pandemije u suradnji sa MyWings Aviation i Croatia Airlinesom pokrenuli ovu novu liniju između Zagreba i Prištine. Trade Air kao privatna hrvatska aviokompanija već 27 godina prometuje na charter linijama, dok u domaćem redovnom zračnom prometu povezujemo udaljene krajeve Hrvatske. Drago nam je što ćemo s ovom novom linijom pridonijeti oporavku međunarodnog prometa u zagrebačkoj zračnoj luci i što će naš zrakoplov tipa Airbus A319 već od ožujka sljedeće godine redovno prometovati između glavnih gradova Kosova i Hrvatske.“

Marija Pavić, rukovoditeljica prodaje Croatia Airlinesa, istaknula je: „Izuzetno nam je drago sudjelovati u ovom projektu u sklopu kojeg smo osigurali zrakoplove Dash 8-Q400 koji su kapacitetom prikladni za prometovanje na ovoj liniji u zimskom razdoblju. Istodobno smo ponudili i našu komercijalnu platformu te tako osigurali prodaju određenog broja aviokarata i kroz naše prodajne kanale. U tom kontekstu komercijalna (code-share) suradnja s Trade Airom predstavlja dodatnu vrijednost jer putnicima, osim izravnih letova između Zagreba i Prištine, pružamo mogućnost priključnih letova u europska odredišta, a preko njih i u odredišta diljem svijeta.“