Ryanair najavio pokretanje 12 linija iz Zagreba

Ryanair, jedna od najvećih europskih niskotarifnih zrakoplovnih kompanija, danas je na virtualnoj konferenciji najavila svoj dolazak u Zagreb. Kompanija će ponuditi 36 tjednih letova na 12 novih linija koje će povezivati Zagreb s nizom destinacija diljem Europe već od lipnja ove godine. Ovaj potez pojačat će zračni promet i turističku industriju u regiji, a u prilog tome idu programi cijepljenja čime se otvara put za postupno otvaranje Europe za putovanja ovog ljeta.

Ryanair je najavio da će osigurati:
  • dva zrakoplova u bazi
  • 60 izravnih radnih mjesta
  • do 36 tjednih letova
  • 12 novih linija – London Stansted, Oslo Torp, Gothenburg, Dortmund, Frankfurt Hahn, Memmingen, Karlsruhe, Bruxelles, Pariz, Milano, Rim i Podgorica

Najavljeno je kako putnici iz Hrvatske sada mogu planirati putovanje tijekom ljeta po još nižim cijenama, a uz mogućnost korištenja Ryanairove nulte naknade za promjenu do listopada 2021. ako se planovi promijene. Ryanair je pokrenuo prodaju sjedala po cijeni od samo 151,00 HRK za putovanja do kraja ožujka 2022. godine, a koja je potrebno rezervirati do četvrtka, 1. travnja 2021. u ponoć.

Predsjednik Uprave MZLZ, Huseyin Bahadir Bedir, obratio se prisutnima na konferenciji naglasivši: „Međunarodna Zračna luka Zagreb rado pozdravlja dolazak Ryanaira, koji će učvrstiti njegovu poziciju regionalnog huba. Dolazak najbolje europske zrakoplovne kompanije ne samo da će svim zainteresiranim putnicima omogućiti izravno putovanje na više odredišta, već će i povećati broj posjetitelja što će izravno pridonijeti gospodarstvu te utjecati na razvoj turizma u Hrvatskoj, a posebno u Zagrebu.“