HR EN

Potpisan sporazum o suradnji Međunarodne zračne luke Zagreb i Grada Velike Gorice

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar i Uprava Međunarodne zračne luka Zagreb (MZLZ) Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave i David Gabelica, član Uprave potpisali su danas Sporazum o suradnji na projektima koji su vezani uz pitanja zaštite okoliša, a koji su od zajedničkog interesa obiju strana.
Sporazumom su utvrđeni ciljevi izgradnje dugoročnog povjerenja, održive i odgovorne budućnosti te nastojanja budućeg razvoja u projektima s ciljem smanjenja izloženosti buci, poboljšanja kvalitete zraka te projektima od općeg interesa s ciljem edukacije, promocije razvoja i inovacija.
 
„Zračna luka i Velika Gorica povezani su dugi niz godina u različitim segmentima, poslovnim, društvenim i okolišnim. Upućeni smo jedni na druge i na određeni način ovisni jedni o drugima, možemo reći da su zajednice ovisne o stabilnim korporacijama, a korporacije o sveukupnoj društvenoj i okolišnoj stabilnosti zajednica u kojima djeluju.
I dalje ćemo ustrajati u naporima da naš međusobni odnos bude upravo primjer odnosa povjerenja i zajedničkog nastojanja u izgradnji održive budućnosti i društveno odgovornog poslovanja. Stoga nas veseli današnje potpisivanje Sporazuma s Gradom Velika Gorica, koji upravo to i definira.“ – izjavio je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave MZLZ.
 
„Suživot MZLZ-a i Grada Velike Gorice na čijem se administrativnom području nalazi je izražen u raznim aspektima. Od školstva, budući da je u neposrednoj blizini zrakoplovno tehnička škola Rudolfa Perešina, jedina takva srednja škola u Hrvatskoj, do prometa i na kraju turizma. Navedenim Sporazumom se predviđa aktivno sudjelovanje u projektima koji su vezani uz pitanja zaštite okoliša, a koji su od zajedničkog interesa i to od projekata usmjerenih na poboljšanje kvalitete zraka, povećanja energetske učinkovitosti, smanjenja izloženosti buci, digitalne povezanosti te projekata zelene infrastrukture. Budući da uravnoteženi i održivi razvoj aerodromskih aktivnosti ima izravni utjecaj na stvaranje dodatne vrijednosti u različitim segmentima života lokalne zajednice, dobrih odnosa i zajedničke vizije budućnosti, radi bolje dostupnosti podataka lokalnoj zajednici, GVG i MZLZ su potpisali Sporazum o suradnji radi ostvarivanja dugoročne suradnje na projektima koji su od interesa za građane Velike Gorice.” - kazao je Krešimir Ačkar, gradonačelnik Grada Velike Gorice.