HR EN

Otvorenje izložbe Davora Rostuhara "Hrvatska. Puna boja."

U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i Međunarodne zračne luke Zagreb 13. lipnja svečano je otvorena izložba fotografija "Hrvatska. Puna boja." autora Davora Rostuhara, poznatog fotografa, avanturista i putopisca.
Odabranih 26 fotografija prikazuju hrvatske regije i destinacije, njene prirodne ljepote i obalu kroz umjetnički doživljaj autora, a svečanom otvorenju nazočili su Hüseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, Dražen Barišić, gradonačelnik grada Velike Gorice, Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba te brojni drugi uvaženi gosti, a izložbu je službeno otvorio Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

"Zahvalni smo Turističkoj zajednici grada Zagreba što su upravo našu zračnu luku prepoznali kao odlično mjesto za postavljanje ove izložbe i vjerujem da su pred nama još brojni sjajni zajednički projekti kojima ćemo zajednički promovirati sve vrijednosti zagrebačke i hrvatske turističke ponude. Naposljetku, naša će nastojanja zasigurno prepoznati naši korisnici, koji su nas nedavno proglasili i najboljom zračnom lukom u Europi u kategoriji od 2 do 5 milijuna putnika godišnje," izjavio je tom prilikom Hüseyin Bahadir Bedir te naglasio kako je ova izložba još jedna u nizu aktivnosti kojima putnicima nastojimo pružiti izniman doživljaj putovanja.

"Iznimno sam ponosna da je nakon Pariza, ova jedinstvena izložba postavljena u našoj zračnoj luci te da iskazuje dobrodošlicu svim putnicima koji su u Zagreb i Hrvatsku stigli zrakoplovom. Izložba "Hrvatska. Puna boja." na poseban način prikazuje bogatstvo prirodne i kulturne baštine našeg grada i države, zabilježene kroz objektiv proslavljenog putopisca, avanturista, fotografa, ali, prije svega, zaljubljenika u svoj Zagreb - gospodina Davora Rostuhara. Naš grad je primarno aviodestinacija, stoga je ova izložba izuzetno bitna i u promotivnom smislu, a posebno stoga jer će biti izložena i za vrijeme hrvatskog predsjedanja Vijećem EU!" izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld.

Izložba fotografija postavljena je u prostoru za preuzimanje prtljage, a s obzirom na to da zagrebačkom zračnom lukom godišnje putuje gotovo tri i pol milijuna putnika, izložba će svakako biti jedna od najposjećenijih u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj te šire.