Project finance magazine dodijelio prestižnu nagradu Deal of the year Projektu izgradnje i upravljanja Zračnom lukom Zagreb

21.02.2014.
Prenosimo vijesti objavljene na web stranici  Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture:
Vodeći svjetski časopis za infrastrukturu, projektiranje i financiranje „Project Finance magazine“ dodijelio je nagradu za poslove godine "European Airport deal of the year 2013" Projektu izgradnje i upravljanja Zračnom lukom Zagreb.

Nagrada je protekli tjedan na svečanoj dodjeli u Londonu uručena predstavnicima davatelja koncesije, Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, predstavnicima koncesionara u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb te predstavnicima banaka koje financijski prate projekt koji je britanski magazin proglasio najboljim europskim projektom u 2013. godini.

U obrazloženju nagrade ističe se kvaliteta projekta koji se bazira na javno-privatnom partnerstvu te ulaganju u projekt gradnje putničkog terminala vrijedan 331 milijun eura, koji će u skoroj budućnosti zagrebačku zračnu luku pozicionirati među vodeće u regiji.

Nagradom za posao godine (Deal of the year) koju "Project Finance Magazine" dodjeljuje već 15 godina ukazuje se na osobita postignuća, izvrsnost, inovativnost, te dobru praksu u rješavanju problema i smanjivanju rizika u financiranju infrastrukturnih i energentskih projekata.

Zahvaljujući ovoj nagradi Projekt izgradnje i upravljanja Zračnom lukom Zagreb postaje referenti primjer strukturiranja projekata izgradnje zračnih luka putem koncesije i kao takav predmet analiza pokretača budućih sličnih projekta.

Vezani dokumenti:
 
Copyright © 2017 Zračna luka Franjo Tuđman Zagreb