HR EN

COVID 19 – Informacije za putnike

Informacije o uvjetima ulaska u zemlju u koju putujete možete pronaći na stranicama RH Ministarstva vanjskih i europskih poslova na linku niže (u padajućem izborniku je potrebno izabrati zemlju u koju putujete kako bi dobili sve potrebne informacije)
 
Preporuke za putovanja

Preporučamo da prije putovanja provjerite status svoga leta te upute za postupanje na destinaciji u koju putujete, izravno kod zrakoplovnog prijevoznika s kojim planirate putovanje. Kontakte zrakoplovnih prijevoznika koji prometuju na Zračnoj luci Franjo Tuđman možete pronaći na linku niže:

https://www.zagreb-airport.hr/putnici/informacije-o-letovima/zrakoplovni-prijevoznici/61

Više informacija kao i najnovije podatke i preporuke za putnike možete pronaći na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo: https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci

Popis testnih centara u Republici Hrvatskoj možete pronaći na linku:

https://www.koronavirus.hr/svi-testni-centri-u-republici-hrvatskoj/763


ZAG Covid–19 Centar za testiranje

 

Česta pitanja putnika

Koje uvjete moram zadovoljiti za let na svoju destinaciju?
Uvjeti putovanja odnose se na aktualne mjere države u koju putujete, a ne zračnu luku te Vas upućujemo da provjerite izravno s nadležnim službama države koji su uvjeti za ulazak/tranzit u državu.

Nadalje, informacije o uvjetima ulaska u zemlju u koju putujete možete pronaći na stranicama RH Ministarstva vanjskih i europskih poslova na poveznici niže (u padajućem izborniku je potrebno izabrati zemlju u koju putujete kako bi dobili sve potrebne informacije):
https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044

Dodatno, sve informacije potrebno je provjeriti izravno sa zrakoplovnim prijevoznikom s kojim je putovanje planirano. Popis zrakoplovnih prijevoznika u zagrebačkoj zračnoj luci, s potrebnim kontakt podacima, pronaći ćete na ovoj poveznici
Koji su uvjeti ulaska u Republiku Hrvatsku u vrijeme pandemije Covid–19?
Sve informacije o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku, s obzirom na privremene zabrane, odnosno ograničenja koja su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID–19, možete pronaći na poveznici u nastavku:
https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

Dodatno, sve informacije potrebno je provjeriti izravno sa zrakoplovnim prijevoznikom s kojim je putovanje planirano. Popis zrakoplovnih prijevoznika s njihovim kontakt podacima pronaći ćete na ovoj poveznici
Mogu li se u zračnoj luci testirati na Covid–19?
U zagrebačkoj zračnoj luci postoji mogućnost Antigen i PCR testiranja. Više informacija možete pronaći na linku niže:
https://www.zagreb-airport.hr/putnici/u-zracnoj-luci/zag-covid-19-centar-za-testiranje-727/727

Testno mjesto otvoreno je od 4:30h do 19h (svakog dana, uključivo dane vikenda i državnih blagdana) i preporuča se dolazak ranije u tom vremenskom okviru.

Antigen testiranje traje 20 minuta (svakog dana, uključivo dane vikenda i državnih blagdana), u tom vremenu dobit ćete i rezultate na hrvatskom, njemačkom ili engleskom jeziku, no zbog broja putnika moguće je kraće zadržavanje u redu. Nije potrebna prethodna najava za testiranje, a cijena testiranja je 250kn (s prijevodom).

Također, u zagrebačkoj zračnoj luci je moguće napraviti i RT-PCR testiranje (isključivo radnim danima od 4:30h do 14h); rezultate možete očekivati u roku 24-36 sati od testiranja putem e-mail pošte, a cijena testiranja je 650kn (plus troškovi prijevoda – 150kn). Plaćanje je moguće u gotovini ili kreditnim karticama.

ZAG Testni centar je smješten na 2. katu putničkog terminala, prije sigurnosnog pregleda u području Odlazaka/Check-in zona. Mogu se testirati posjetitelji i putnici zračne luke.

Za detalje testa, upućujemo Vas da kontaktirate Croatia Polikliniku koja provodi testiranja u zračnoj luci:
web stranica: https://www.poliklinikacroatia.hr/
e- mail: covid.ZL@crosig.hr
tel: +385 1 456 2487