Inauguracijski let Air Transata na liniji Toronto-Zagreb-Toronto

Kanadska aviokompanija Air Transat započela je danas letenje na izravnoj liniji Toronto-Zagreb-Toronto. Svečanosti dočeka inauguracijskog leta prisustvovali su brojni uzvanici, uključujući uglednike iz političkog i gospodarskog života, novinare, putničke agente i spottere, a obilježila su je brojna iznenađenja i dodatni sadržaji, poput tradicionalnog „vodenog pozdrava“ u znak dobrodošlice, predstavljanja aviokompanije te izvlačenja sretnih dobitnika dvije povratne aviokarte na novoj liniji za Toronto. U ime Međunarodne zračne luke Zagreb uzvanike je u ulozi domaćina pozdravio Jacques Feron, predsjednik Uprave MZLZ-a.    
 
Spomenuti će izravni let, počevši od ove srijede 15. lipnja pa do 5. listopada 2016. godine omogućiti putnicima iz Hrvatske da otkriju Kanadu, Toronto i njegovu živahnu umjetničku scenu, parkove i plaže. Uz to, zahvaljujući mreži Air Transatovih domaćih letova preko Toronta putnici se mogu odlučiti za daljnje letove unutar Kanade prema Montrealu, Vancouveru i Calgaryju.
 
„Izuzetno nam je zadovoljstvo što imamo priliku uspostaviti novu vezu između Kanade i Hrvatske pokretanjem ovog izravnog leta. To će otvoriti mogućnost velikom broju putnika da  otkriju ili ponovo posjete Hrvatsku odnosno Kanadu“, izjavio je gospodin Gilles Ringwald, podpredsjednik Air Transata za komercijalna pitanja.. „Air Transat vodeća je zrakoplovna kompanija na transatlantskom tržištu u segmentu letenja povezanog s odmorom, a naš tim svakodnevno predano radi kako bi zadržali tu poziciju. Znamo da su očekivanja putnika velika, no mi ih nastojimo i premašiti, pa je naš osnovni cilj ponuditi im putovanje iz snova različitim turama i smještajem po izboru.“
 
Dobrodošlicu Air Transatu u Zagreb poželio je i Jacques Feron, predsjednik Uprave MZLZ-a:
„Vrlo sam sretan što mogu zaželjeti dobrodošlicu kompaniji Air Transat na izravnom letu od Zagreba do Toronta. Ova je linija vrlo važna zbog velikog broja Hrvata koji žive u Kanadi, ali i zbog cjelokupne turističke i poslovne razmjene. Nadalje, ovo će sigurno i pridonijeti pozitivnim rezultatima i povećanju prometa koje kontinuirano bilježimo.“ Gospodin Feron podsjetio je i na to da je zagrebačka zračna luka 5. lipnja zabilježila milijuntog putnika, što je tjedan dana ranije u odnosu na prošlu godinu.
 
Zadovoljstvo uspostavom ove izravne linije iskazao je i g. Bill McCrimmon, otpravnik poslova pri Veleposlanstvu Kanade u Zagrebu:
„Zaista me veseli što je kanadska zrakoplovna tvrtka Air Transat uključila Zagreb kao novo odredište u svojem ljetnom i jesenskom rasporedu. Ova će usluga pridonijeti jačanju ekonomskih, kulturoloških i međuljudskih odnosa između naših dviju zemalja. Također smatram da će izravna linija biti pozitivan pokazatelj ekonomskog i poslovnog okruženja u Hrvatskoj.“
 
Više informacija o Air Transatovim letovima dostupno je na: www.airtransat.com
 
Copyright © 2017 Zračna luka Franjo Tuđman Zagreb