Aegean Airlines uveo izravni let Atena - Zagreb

Zagreb, 14. svibnja 2018 – Tradicionalnim vodenim pozdravom u Zračnoj luci Franjo Tuđman dočekan je prvi let na izravnoj liniji Atena – Zagreb najvećeg grčkog zrakoplovnog prijevoznika Aegean Airlines.

Aegean Airlines će Zagreb i Atenu izravno povezivati tri puta tjedno: ponedjeljkom, srijedom i subotom, i to tijekom ljetnog reda letenja. Prigodna svečanost u povodu inauguracijskog leta Aegean Airlinesa održana je u prostoru međunarodnog odlaska Zračne luke Franjo Tuđman na kojoj su se gostima obratili Jacques Feron, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, Sergios Diplarakos, direktor aerodromskih usluga Aegean Airlinesa i Nj. E. Stavros Tsiepas, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Helenske Republike u Republici Hrvatskoj.

Okupljenim gostima i uzvanicima prvi se obratio domaćin Jacques Feron, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb koji je poželio dobrodošlicu Aegean Airlinesu naglasivši da će ova linija zasigurno doprinijeti razvoju turističkih i poslovnih veza između Grčke i Hrvatske te nastavku rasta prometa putnika kojeg Zračna luka Franjo Tuđman kontinuirano bilježi od početka godine.

Sergios Diplarakos, direktor aerodromskih usluga Aegean Airlinesa izjavio je: „Izuzetno nam je drago što uvodimo novu liniju prema Zagrebu koji je popularno odredište za odmor i za poslovna putovanja što i za nas znači jačanje postojeće mreže Aegean Airlinesa. Veselimo se i svim hrvatskim putnicima koji će izabrati Grčku kao destinaciju za svoje putovanje.“

Nj. E. Stavros Tsiepas, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Helenske Republike u Republici Hrvatskoj istaknuo je: „Uvjeren sam da će ova dugo očekivana linija Aegean Airlinesa, koja već dugi niz godina dobiva nagradu za najbolju regionalnu europsku zrakoplovnu kompaniju, pridonijeti daljnjem jačanju turističke i poslovne razmjene, kao i unaprjeđivanju i jačanju gospodarskih i drugih međudržavnih odnosa. Puno je toga što narodi Grčke i Hrvatske mogu naučiti jedni od drugih, s obzirom na to da su obje zemlje prepoznatljive povijesne i gastronomske turističke destinacije.“

Svečanost je završila zajedničkim rezanjem torte i fotografiranjem.