Jacques Feron novi predsjednik Uprave MZLZ

15.10.2015.
 Zagreb, 15. listopada, 2015. – Jacques Feron imenovan je u ponedjeljak 12. listopada 2015. godine novim predsjednikom Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb. Uprava MZLZ sastoji se od tri člana, a uz Jacquesa Ferona, članovi Uprave su David Gabelica i Hulya Sofuoglu. Jacques Feron zamijenio je dosadašnjeg predsjednika Uprave Brunu Mazurkiewicza, koji je na čelu Uprave MZLZ-a bio od početka 2014. godine. Bruno Mazurkiewicz upravljao je zagrebačkom zračnom lukom u vrijeme početka provedbe koncesijskog ugovora i operativnog početka gradnje novog putničkog terminala. Jacques Feron nastavit će razvijati poslove dovršetka izgradnje i pripreme za početak prometnih operacija na novom terminalu, koje se očekuje u prvom kvartalu 2017. godine.
 
„Sretan sam što sam dobio priliku sudjelovati u ovom izazovnom projektu razvoja Međunarodne zračne luke Zagreb, u kojem ću iskoristiti iskustvo stečeno na međunarodnim projektima izgradnje, financiranja i razvoja različitih objekata prometne infrastrukture. Zračne su luke iznimno značajne za razvoj svake ekonomije i zahtijevaju visoku razinu kvalitete objekata i usluge. Raduje me činjenica da radovi na izgradnji novog putničkog terminala idu prema planu. Kolege mi prenose svoja vrlo pozitivna  iskustva u svakodnevnoj suradnji sa zaposlenicima MZLZ-a, koji vrlo predano rade na uspješnoj provedbi ovog velikog projekta. Upravo zbog svega toga veselim se ovom novom izazovu i s optimizmom gledam na budući razvoj Međunarodne zračne luke Zagreb”,  izjavio je Jacques Feron i zahvalio Bruni Mazurkiewiczu na dobro obavljenom dosadašnjem poslu.
 
Jacques Feron ima dugogodišnje iskustvo u upravljanju kompanijama iz industrije prometa i infrastrukture u Francuskoj i diljem svijeta. U njegovoj se karijeri posebno ističe pozicija predsjednika Uprave Cambodian Airports (Phnom Penh, Siem Reap), a sudjelovao je i u brojnim međunarodnim razvojnim projektima tvrtke Aéroports de Paris, s naglaskom na Centralnu Ameriku i Bliski Istok.
 
 
Copyright © 2017 Zračna luka Franjo Tuđman Zagreb