Doček inauguracijskog leta Zurich - Zagreb avioprijevoznika Swiss International Air Lines

22.04.2015.
 ZAGREB, 21. travnja 2015. –  nakon slijetanja današnjeg zrakoplova, švicarskog  Swiss International Air Lines iz Zuricha prigodnom svečanošću u VIP salonu obilježen je početak letenja još jednog novog zrakoplovnog prijevoznika u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb.
Swiss će Zurich i Zagreb u ljetnom redu letenja 2015. povezivati svakodnevno, a najavili su i nastavak letenja u zimskom rasporedu 2015/2016 godine sa četiri tjedna leta, što će zasigurno dodatno pridonijeti turističkoj i poslovnoj razmjeni Švicarske i Hrvatske te intenzivnijem prometu u zračnoj luci.
 
Svečanosti su nazočili Nj.E.Stefan Estermann, Veleposlanik Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj, g.Frederico Sommaruga, direktor švicarske turističke zajednice, dr.sc. Daglas Koraca, zamjenik ministra turizma te g. Bernhard Wodl, direktor Swiss International Air Lines za Austriju, Centralnu i Istočnu Europu koji je i predstavio tvrtku.
 
Domaćin događanja, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, Bruno Mazurkiewicz izrazio je zadovoljstvo ovom poslovnom suradnjom:
 
„Dolazak nove aviokompanije uvijek je razlog za slavlje i zaista mi je drago što mogu pozdraviti Swiss International Air Lines u Zagrebu. Zagreb i Zürich imaju mnogo toga zajedničkog, u turističkom i poslovnom smislu i drago nam je što je i Swiss International Air Lines-u  prepoznao taj potencijal. Također, sretni smo što smo nedavno započeti ljetni red letenja u zagrebačkoj zračnoj luci obilježili dolaskom nove aviokompanije te sam siguran kako će i Swiss pridonijeti pozitivnim rezultatima prometa koje kontinuirano bilježimo.“
 
I Veleposlanik Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj Nj.E.Stefan Estermann izrazio je svoje zadovoljstvo dolaskom Swiss International Air Linesa u Zagreb. Veleposlanik je istaknuo kako čak 200.000 švicarskih turista godišnje dolazi u Hrvatsku pa će i ovaj let pozitivno utjecati na povezanost, ne samo u prometnom smislu, nego i dodatnom približavanju dviju država. 
 
„Hrvatska je drugi najveći trgovinski partner Švicarskoj u jugoistočnoj Europi. Više od 1.300 švicarskih državljana živi u Hrvatskoj, a Hrvatska je Švicarcima jedna od omiljenih turističkih destinacija. SWISS nastavlja ulagati u svoje poslovanje u srednjoj i istočnoj Europi, a Hrvatska nudi puno potencijala, poglavito kad se uzme u obzir i značajna hrvatska dijaspora od 30.000 hrvatskih državljana koji žive u Švicarskoj“, izjavio je Bernhard Wodl, direktor Swiss International Air Lines za Austriju, Centralnu i Istočnu Europu.
 
Direktor švicarske turističke zajednice, g.Federico Sommaruga je u kratkoj prezentaciji o turističkim potencijalima svoje zemlje predstavio i Grand Tour of Switzerland, najkvalitetniji švicarski javni prijevoz.
„Ako želite otkriti najbolje što Švicarska pruža u jednom putovanju, nemojte tražiti dalje – Grand Tour of Switzerland pokriva 1600 kilometara, a provesti će vas kroz najljepša područja te države. Upoznat ćete četiri jezične regije prolazeći preko pet alpskih prijelaza, 11 objekata pod UNESCO-vom zaštitom svjetske baštine, dva rezervata biosfere i 22 jezera. Uživajte u nezaboravnom putovanju prepunom avantura od početka do kraja!“
 
 
dr.sc. Daglas Koraca, zamjenik ministra turizma, pozdravljajući dolazak Swiss International Airlinesa u Zagreb, posebno je naglasio kako je „Švicarska tržište koje u posljednjih pet godina bilježi konstantan i stabilan rast, ali je i tržište države više platežne moći, čiji građani na svojim putovanjima u prvom redu očekuju kvalitetu. Hrvatska im je u tom kontekstu novo otkrivena i relativno bliska destinacija, što predstavlja našu komparativnu prednost u odnosu na konkurenciju“.
 
######
 
SWISS je švicarska nacionalna kompanija koji putnicima nudi letove prema 106 destinacija u 49 država iz Züricha, Ženeve i Basela te prevozi više od 16 milijuna putnika godišnje.
Kao članica Lufthansa Grupe i Star Allianse, SWISS ostaje vjeran svojoj glavnoj misiji a to je povezivanje Švicarske s Europom i svijetom kvalitetnom uslugom u zračnom prijevozu.
Sve informacije o cijenama i dostupnosti karata na www.swiss.com
 
Copyright © 2017 Zračna luka Franjo Tuđman Zagreb