Doček inauguracijskog leta Bruxelles – Zagreb avioprijevoznika Brussels Airlines

22.09.2015.
 ZAGREB, 21. rujna 2015. –  Dočekom inauguracijskog leta Bruxelles - Zagreb, belgijskog zrakoplovnog prijevoznika Brussels Airlines označen je početak letenja na spomenutoj liniji u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb. Ovo je povećanje frekvencija na već postojećim izravnim letovima između Zagreba i Bruxellesa, što će zasigurno pridonijeti jačoj poslovnoj i turističkoj razmjeni te intenzivnijem prometu putnika.
 
Dočeku inauguracijskog leta prisustvovali su Nj.E. Philippe Benoit, veleposlanik Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj, Davor Ižaković, pomoćnik ministra turizma te Andreas Weingartner, direktor Brussels Airlinesa za centralnu i istočnu Europu, koji je predstavio tvrtku.
 
Domaćin događanja, član Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, David Gabelica izrazio je zadovoljstvo ovom poslovnom suradnjom:
 
„Zaista mi je drago što danas mogu pozdraviti Brussels Airlines u Zagrebu. Zagreb i Bruxelles dva glavna grada, imaju mnogo toga zajedničkog, u turističkom i poslovnom smislu, i zato nam je izuzetna čast što je ova aviokompanija prepoznala potencijal Zagreba i uvrstila ga u svoju mrežu“, izjavio je David Gabelica, član Uprave MZLZ-a te dodao kako je uvjeren da će i Brussels Airlines pridonijeti pozitivnim rezultatima i povećanju broja putnika koje MZLZ kontinuirano bilježi od početka ove godine.
 
I veleposlanik Nj.E. Philippe Benoit izrazio je svoje zadovoljstvo dolaskom Brussels Airlinesa i istaknuo važnost ove linije u turističkom i gospodarskom smislu:
 
„Odnosi između Belgije i Hrvatske su izvrsni, no uvjeren sam kako uvijek postoji ogroman potencijal za intenziviranje i poboljšanje veza između naših dviju zemalja i naših naroda. Zato je ovaj let još jedan most između Belgije i Hrvatske koji će zasigurno utjecati na povećanje broja putovanja između Zagreba i Bruxellesa te poslovnu razmjenu, korisnu za obje državne ekonomije.“ Naglasio je i kako tajming za uvođenje ovog leta teško može biti bolji, uzevši u obzir da je tek nedavno preuzeo dužnost veleposlanika, s osnovnom zadaćom da nastavi raditi na jačanju veza između Belgije i Hrvatske.
 
Povećanje broja linija i dolazak nove kompanije komentirao je i Davor Ižaković, pomoćnik Ministra turizma: „U prvih osam mjeseci 2015. godine Hrvatsku je posjetilo 12 milijuna gostiju i koji su ostvarili 67 milijuna noćenja što je rast od 8% u dolascima i 7% u noćenjima. Također smo vrlo sretni što sve veći broj gostiju iz Belgije dolazi u našu zemlju. Tijekom prvih osam mjeseci 2015. godine, posjetilo nas je 140 tisuća gostiju iz Belgije, koji su ostvarili više od 730 tisuća noćenja, što predstavlja rast od 6% u dolascima i noćenjima.“

Belgijski zrakoplovni prijevoznik Brussels Airlines nudi šest letova tjedno između Zagreba i Bruxellesa, glavnog grada Belgije koji je poznat po svojim trgovima, spomenicima i muzejima, no također i po izuzetnoj važnosti kao politički i administrativan centar Europe.
 
Brussels Airlines, član Lufthansa Grupe i Star Alliancea, belgijska je zrakoplovna kompanija, a spomenuti letovi između Bruxellesa i Zagreba dio su redovnog reda letenja Međunarodne zračne luke Zagreb, a zrakoplovne karte je moguće rezervirati i online. Više informacija na www.brusselsairlines.com

 
Copyright © 2017 Zračna luka Franjo Tuđman Zagreb