HR EN

Huseyin Bahadir Bedir - najbolji strani menadžer u 2023.

HUSEYIN BAHADIR BEDIR, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb d.d. dobio je priznanje žirija u kategoriji najboljeg stranog menadžera u 2023.

Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (HUM) CROMA 15. veljače dodijelilo je nagradu Menadžer godine za 2023. u hotelu Esplanade u Zagrebu.
Najuspješniji hrvatski menadžeri i gospodarstvenici okupljaju se već 33. godinu zaredom s istim ciljem - kako bi nagradili najistaknutije predstavnike svoje zajednice u protekloj godini. Ukupno je dodijeljeno 11 nagrada u različitim kategorijama i to menadžerima koji se ističu svojim poduzetničkim duhom, entuzijazmom i profesionalnim, etičkim i odgovornim poslovanjem.
Nagradu Menadžer godine dodjeljuje neovisni žiri koji čine iskusni poslovni lideri, članovi Izvršnog i Upravnog odbora HUM-CROMA-e, predstavnici akademske zajednice, predstavnici medija, predstavnici Hrvatskog poslovnog saveza za održivi razvoj te im se svake godine priključuju i prošlogodišnji dobitnici nagrade Menadžer godine.

Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb d.d. nagrađen je kao najbolji strani menadžer u Republici Hrvatskoj u 2023. Nagradu je uručio profesor Mladen Vedriš, a nakon preuzimanja nagrade Huseyin Bahadir Bedir je izjavio:
"Osobita je čast i zadovoljstvo primiti nagradu za najboljeg stranog menadžera u Republici Hrvatskoj. Zahvaljujem svima koji su uvijek bili uz mene, mojoj obitelji, prijateljima, a posebno mojim dragim kolegama iz Međunarodne zračne luke Zagreb, članovima Uprave, Izvršnog odbora i svim zaposlenicima zračne luke. Nagradu posvećujem svima njima koji svakodnevno daju svoj doprinos našem zajedničkom uspjehu. Ova nagrada ujedno i obvezuje sve nas da ustrajemo na putu izvrsnosti, što za Međunarodnu zračnu luku Zagreb znači daljnje ulaganje napora kako bismo osigurali najbolju moguću uslugu svim našim korisnicima te nastavak odgovorne razvojne politike koja će doprinijeti ukupnom gospodarskom razvoju Republike Hrvatske."

Nagrade su dodijeljene pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i supokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske i Grada Zagreba
"Sve dobro posložene organizacije imaju svoju svrhu, viziju i misiju, dobro razrađene ciljeve i planove za budućnost, a najvažniji sastojak uspjeha su ljudi, menadžeri i poduzetnici - oni su pokretači svega u društvu i na njihovoj inovativnosti, entuzijazmu, usmjerenosti, radu i brizi o održivosti i budućim generacijama počiva uspjeh svake suvremene tvrtke i zemlje", na svečanosti je izjavila predsjednica HUM-CROMA-e Ana Soldo.