Dvomilijunti putnik u MZLZ ove godine stigao čak 15 dana

17.10.2014.
MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA ZAGREB DOČEKALA DVOMILIJUNTOG PUTNIKA 

ZAGREB, 17. listopada 2014. – Međunarodna zračna luka Zagreb danas je dočekala dvomilijuntog putnika, i to čak 15 dana ranije nego prošle godine, što je rezultat pozitivnog trenda rasta putnika i zračnog prometa u ljetnom redu letenja. Putnica Jelena Raić rezervirala je kartu za let Austrian Airlinesa OS 684 na relaciji Zagreb-Beč, a nakon registracije na let dočekali su je predstavnici Međunarodne zračne luke Zagreb i Austrian Airlinesa i uručili joj prigodne poklone.  

Tako je uime Međunarodne zračne luke Zagreb Ivana Akmadžić, izvršna direktorica MZLZ zemaljske usluge, dvomilijuntoj putnici uručila poklon-bon u iznosu od 200 eura za kupovinu u Duty Free Shopu MZLZ-a, dok joj je predstavnik Austrian  Airlinesa Hannes Steinacker, regionalni direktor prodaje, poklonio dvije povratne zrakoplovne karte na relaciji Zagreb-Beč. Jelena Raić putuje u Beč turistički te ističe kako će joj ovo putovanje, zahvaljujući činjenici da je baš ona dvomilijunta putnica Međunarodne zračne luke Zagreb te poklonima koje je dobila, ostati u posebno lijepoj uspomeni.

Ivana Akmadžić izvršna direktorica MZLZ zemaljske usluge, izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je dvomilijunti putnik ove godine stigao čak 15 dana ranije nego prošle te istaknula pozitivan trend rasta putnika koji je Međunarodna zračna luka Zagreb ostvarila u ljetnom redu letenja:  

„Drago mi je što mogu pozdraviti dvomilijuntog putnika u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb, a posebno nas sve veseli činjenica što smo do te brojke došli čak 15 dana ranije nego prošle godine. Rezultat je to zajedničkog rada svih nas i pozitivnog trenda rasta putnika koji se, nakon rekordnog kolovoza, kad smo ostvarili povećanje od 10 posto, nastavio i u rujnu, s povećanjem od 7 posto. Očekujemo nastavak pozitivnih trendova u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb i u zimskom redu letenja 2014./2015.“  

Steinacker je izrazio zadovoljstvo što se Austrian Airlines priključio svečanosti obilježavanja dvomilijuntog putnika Međunarodne zračne luke Zagreb u 2014. godini, čestitajući na ovim rezultatima. Naglasio je da  Austrian Airlines prometuje u zagrebačkoj zračnoj luci već 45 godina, točnije od 1. travnja 1969. godine te neprestano povećava obujam i kvalitetu svoje usluge. Tako danas nudi tri dnevna leta na relaciji Zagreb-Beč, a dodatno, tijekom ljetnog reda letenja dnevne letove iz Beča prema Dubrovniku te četiri tjedna leta prema Splitu.   

 
 
Copyright © 2017 Zračna luka Franjo Tuđman Zagreb