Bruno Mazurkiewicz je novi direktor društva Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) d.d.

12.02.2014.
Zagreb, 12. veljače 2014. – Bruno Mazurkiewicz novi je direktor društva Međunarodna zračne luke Zagreb (MZLZ) d.d. i predsjednik Upravnog odbora koji, uz njega, čine David Gabelica i Hulya Sofuoglu. Imenovanje će stupiti na snagu u petak, 14. veljače 2014., a na spomenutoj će poziciji Bruno Mazurkiewicz zamijeniti Gonzalvea de Cordouea, dosadašnjeg direktora društva MZLZ, koji je od dolaska u Zagreb, 1. rujna 2012., radio na poslovima organizacije i pripreme početka projekta koncesije zagrebačke zračne luke.De Cordoue se vraća u Pariz na drugi projekt tvrtke ADPM (Aéroports de Paris Management),a i dalje  će kao konzultatn ostati zadužen za koordinaciju i nadzor nad poslovanjem Međunarodne zračne luke Zagreb.

Bruno Mazurkiewicz ima dugogodišnje iskustvo u razvoju zračnih luka, a u MZLZ dolazi s pozicije direktora tvrtke ATOL (Airport Terminal Operations Ltd.), koja je ugovorno zajedničko ulaganje (eng. joint venture) tvrtki ADPM (Aéroports de Paris Management) i AML (Airport of Mauritius Ltd), a bavi se upravljanjem zračnim lukama.   

 „Već se određeno vrijeme pripremam za dolazak u Zagreb za koji smatram da ima značajni potencijal postati vodeće regionalno čvorište. Od svojih sam kolega čuo mnogo pozitivnih komentara o sposobnostima i predanosti zaposlenika zračne luke  u doprinosunjezinom razvoju i uspjehu cijelog projekta, što me izuzetno raduje. Svjestan samizazova i odgovornosti a procjenjujemda će mi iskustvo vođenja sličnog projekta u Mauricijusu uvelike pomoći u razvijanju kapaciteta zagrebačke zračne luke.“  , naglasio je Mazurkiewicz i zahvalio Gonzalveu de Cordoueu za uspješno obavljenim dosadašnjim poslovima u MZLZ-u. 

Bruno Mazurkiewicz je bio zadužen za razvoj, dizajn, izgradnju i poslovanje novog putničkog terminala u zračnoj luci na Mauricijusu. Tim projektom upravlja tvrtka ADPM kroz tvrtku ATOL u obliku petnaestogodišnje koncesije, a iznos ukupne investicije je 270 milijuna eura. Tamošnji putnički terminal izgrađen u roku od tri godine, s kapacitetom od 4.5 milijuna putnika godišnje, ima 8 mjesta za zrakoplove, od čega je tri dio stare zgrade, a pet je novo izgrađenih, a jedno je prikladno za Airbus tipa A380.

 Mazurkiewicz je diplomirani inženjer sveučilišta u Parizu, a ima i diplomu u poslovnoj administraciji i upravljanju, pariškog Instituta za poslovnu administraciju (IAE – Institute of Business Administration). Tijekom svoje je 25-godišnje karijere, uključujući 22 godine koje je proveo u sklopu grupacije ADP (Aéroports de Paris), skupio je široko stručno iskustvo u upravljanju velikim projektima izgradnje zračnih luka, nadzoru nad uvođenjem novih usluga u sustav infrastrukture zračnih luka te upravljanju i održavanju poslovanja zračnih luka u različitim okruženjima.   
Bruno Mazurkiewicz pridružio se grupaciji ADP 1986. godine te radio na različitim pozicijama povezanima s upravljanjem i nadzorom nad projektima izgradnje zračne luke Paris-Charles de Gaulle, a 1999. godine imenovan je direktorom operativnog održavanja u okviru operativne poslovne jedinice.   Godine 2009. imenovan je direktorom tvrtke ATOL, koncesijskog društva zaduženog za upravljanje, razvoj i izgradnju novog putničkog terminala Međunarodne zračne luke Mauricijus.   

Bruno Mazurkiewicz ima dugogodišnje iskustvo u razvoju međunarodnih zračnih luka kao stručnjak i savjetnik na brojnim projektima tvrtki ADP i ADPM. Ima 52 godine, oženjen je i otac troje djece. 
 
Copyright © 2017 Zračna luka Franjo Tuđman Zagreb